Handelsbetingelser

I det følgende kan du læse de vilkår som er gældende, når du handler på Økologik.nu.

  • LEVERING & FRAGT – BESTILLING
  • ABONNEMENTER
  • BETALING
  • RETURRET
  • REKLAMATIONSRET
  • OPLYSNING OM KLAGEMULIGHEDER – PERSONDATAPOLITIK
  • DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER
  • GENERELT

Levering og fragt

På økologik.nu kan du købe fødevarer til vores kostpris. For at du skal betale mindst muligt for dine varer, indregner vi derfor ikke fragt i prisen. Vores fragtomkostninger er næsten ens per ekspedition. Så om du bestiller 20 kg eller 500 gram ændrer det ikke prisen på fragten. Varerne bliver samlet set kun dyrere, hvis vi regner fragt ind i prisen.

Økologik.nu er ikke lagerførende. Når du afgiver en bestilling, så samler vi din bestilling sammen med de andre kunders bestillinger. Når vi har ordrer nok til at vi kan få varerne til den rigtige pris, så afgiver vi bestilling til leverandørerne. Leveringstiden kan derfor variere fra 2-3 dage op til 14 dage. Men jo flere vi er, jo kortere leveringstid.

Vi sender pakkerne med et fragtfirma som leverer pakken sikkert frem til dig. Du kan vælge at få varerne bragt hjem til dig privat, afleveret på din arbejdsplads eller du kan afhente varerne i en Bring pakkeshop efter dit valg.

Såfremt du ikke personligt kan modtage pakken hjemme eller på din arbejdsplads, skal du under bemærkninger angive hvor vi skal stille din pakke.

Der er ikke noget ekspeditionsgebyr på Økologik.nu og alle forsendelser bliver naturligvis forsvarligt indpakket i egnet emballage.

Alle pakker vejes inden afsendelse, for at sikre at du får den korrekte mængde. Pakkerne vejes også af Bring Danmark.

Når du modtager varen, skal du undersøge emballagen for anbrud og skader. Hvis der er skader på pakken, skal du nægte at modtage den og du skal kontakte Økologik.nu på vores mail: kontakt@okologik.nu.

Abonnementer

Hvis du vil spare 25-50% på dine indkøb, skal du tegne et af vores to abonnementer.

Et månedsabonnement løber fra den dag du tegner det og 30 dage frem. Herefter bliver det automatisk fornyet for en ny periode og beløbet trækkes fra dit betalingskort.

Et årsabonnement løber fra den dag du tegner det og 365 dage frem. Herefter bliver det automatisk fornyet for en ny periode og beløbet trækkes fra dit betalingskort.

Der er ingen binding på dit abonnement. Ønsker du at opsige dit abonnement, kan du til hver en tid gøre dette, til udgangen af din aktive abonnementsperiode. Du kan opsige dit abonnement på “Min side” eller ved at sende en mail med dit kundenummer til kontakt@okologik.nu.

Et abonnement er personligt og kan ikke overdrages til andre eller sættes i bero.

Bestilling

Bestilling på Økologik.nu forudsætter at du er medlem hos Økologik.nu og har et gyldigt abonnement. Alle priser på websitet er inkl. moms og andre afgifter. Priserne er dagspriser.
Når du handler med Økologik.nu, indgås aftaler på følgende sprog: Dansk.

Når vi har modtaget din ordre modtager du pr. e-mail en ordrebekræftelse. Det er også muligt, at se tidligere ordrer ved login på hjemmesiden.

Betaling

På Økologik.nu kan der betales med:

  • Visa
  • Mastercard
  • Bankoverførsel
  • MobilePay
  • Reepay (Abonnement)
  • Paypal

Abonnement betales med Betalingskort, Bankoverførsel eller MobilePay for den første måned. Samtidig bliver du tilmeldt dig Reepay, så abonnementet automatisk indtil du opsiger det.

Som kunde betaler du selv det gebyr der er på Visa, Mastercard, MobilePay og Reepay, da Økologik.nu jo sælger fødevarerne til kostpris og derfor ikke har en fortjeneste, som kan dække gebyret. Gebyrerne oplyses ved bestilling og på fakturaen.

Når du har bestilt på Økologik.nu fremsendes en faktura pr. mail med oplysninger om dit køb eller beløb til betaling via bankoverførsel eller MobilePay.

Betales fakturaen ikke med den valgte betalingsform inden for 4 timer, vil din ordre blive annulleret.

Vi bestræber os på, at alle de varer som du bestiller kommer frem. Men hvis en vare er i restordre, så tilbagebetaler vi varens pris. Dette sker helt automatisk via den valgte betalingsform.

Returret

Økologik.nu sælger kun fødevarer og dem er der ikke returret på. Du kan således ikke fortryde hele eller dele af dit køb, når først en bestilling er bekræftet af Økologik.nu.

Reklamationsret

Når du handler på Økologik.nu, har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret, fra du har modtaget varen. Dette betyder, at hvis varen var mangelfuld på leveringstidspuntktet kan du få ombyttet, få pengene tilbage eller afslag i prisen afhængigt af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig, at reklamationen er berettiget og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug eller opbevaring af varen eller anden skadeforvoldende adfærd.

Når du modtager varen, skal du undersøge emballagen for anbrud og skader. Hvis der er skader på pakken, skal du nægte at modtage den.

Undersøg varen ved modtagelse. Hvis der er fejl, mangler eller skade på varen, skal du omgående kontakte Økologik.nu på vores mail: kontakt@okologik.nu.

Vi refunderer rimelige fragtomkostninger, som du måtte have i forbindelse med returnering af varen, når reklamationen er berettiget.

Når du ønsker at reklamere over et produkt, skal du sende det til vores adresse:

Økologik nu IVS Messingvej 6 8940 Randers SV.

Når du returnerer varen, bedes du angive fejlen/manglen på fakturaen.
Bemærk – vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller andet.
Husk altid at sende varen tilbage i forsvarlig emballage og få en kvittering for afsendelse, således at vi kan tilbagebetale dig dine omkostninger.

Har du sendt en vare ind til reklamation vil du altid få tilsendt en mail når vi har modtaget varen. I mailen får du oplysninger om den videre proces i forbindelse med behandlingen af din reklamation.

Oplysning om klagemuligheder

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail, hvis der er noget i forbindelse med et køb du ikke er tilfreds med. Skriv til os på kontakt@okologik.nu.

Som forbruger har du også altid mulighed for at indgive en klage over en vare eller tjenesteydelse købt hos os, til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby. Du kan klage til Center for Klageløsning via www.forbrug.dk.

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her: http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mailadresse kontakt@okologik.nu.

Persondatapolitik

Når du handler via Økologik.nu, skal du som minimum oplyse navn, adresse, telefonnummer og e- mailadresse. Disse oplysninger er nødvendige for, at vi kan gennemføre din konkrete bestilling.

Alle registrerede oplysninger bliver behandlet i henhold til reglerne i Persondataloven. Dine oplysninger vil ikke blive solgt eller videregivet til tredjemand, bortset fra videregivelse med henblik på at gennemføre din bestilling, for eksempel oplysninger der videregives til et fragtselskab. Som registreret har du altid mulighed for aktindsigt og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.

Alle informationer, som du overdrager til Økologik.nu, bliver modtaget ukrypteret. Økologik.nu er dataansvarlig og vores databaseservere er låst forsvarligt inde, teknisk sikret og beskyttet af moderne alarmsystemer. Økologik.nu opbevarer, som foreskrevet i Regnskabsloven registrerede oplysninger i 5 år ud over bogføringsåret, hvorefter de slettes.

Vores server registrer al trafik uden at registrere personlige oplysninger. Dette gøres for at vi kan optimere vores webservice der hvor brugen er størst.

Ved handel gemmes der cookies lokalt på computeren.

Om logstatistik:
Logstatistik bruges på Økologik.nu. Det betyder, at et statistik-system opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende et website har haft, hvor de kommer fra, på hvilken del af websitet dette forlades m.m.

På Økologik.nu anvendes logstatistik med det formål at optimere websitet og dets funktioner.

Dine personlige oplysninger

For at du kan indgå en aftale med os via hjemmesiden, skal du lade dig registrere med følgende personlige oplysninger:

  • navn
  • adresse
  • telefonnummer
  • e-mailadresse

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger kun med det formål at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos Økologik.nu og opbevares i 5 år (grundet krav fra bogføringsloven), hvorefter oplysningerne slettes.

Når der indsamles personoplysninger via vores hjemmeside, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger der indsamles, og hvorfor.

Indehaveren af Økologik.nu har adgang til de oplysninger, der registreres om dig.
Vi opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret. Vi transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.

Oplysningerne afgivet til Økologik.nu videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand, og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.

Som registreret hos Økologik.nu har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i, hvilke oplysninger der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Økologik.nu via e-mail: kontakt@okologik.nu.

Generelt

Økologik.nu overholder den danske lovgivning omkring salg af økologiske fødevarer og alkoholiske drikke.

Vi har strenge kvalitetskrav til vores leverandører og vores interne forretningsgange. Økologik.nu er underlagt økologikontrol fra Fødevarestyrelsen og opbevarer alle dokumenter vedrørende egenkontrol, handel og import i fem år.

Personer under 18 år kan ikke købe stærkere alkohol over 16,5%. Personer mellem 16-18 år kan købe alkohol, vin mm. op til 16,5%. Det er naturligvis muligt for alle at købe ikke alkoholiske drikkevarer.

Billeder er vejledende. Der kan være ændringer i producenternes emballage (sæsonudsmykning, ændret design eller ny emballage) og nogle billeder være fra udvalg som er skiftet. Det er ikke altid muligt for os at opdatere billeder på emballage, så læs teksten til varen og ikke kun billedet.

Der tages forbehold for fejl i beskrivelse, åbenlyse fejl i priser, udgåede varer, leverandørsvigt og ændrede skatte-, afgift- og momssatser. Der tages ikke forbehold for den frihed, som de ekstra penge du får til rådighed ved at købe fødevarer gennem økologik.nu giver dig og din familie. Den må du selv administrere.

Eventuelle rabatkoder kan kun benyttes til abonnementet, da varerne i forvejen sælges til kostpris.

Økologik nu IVS
Messingvej 6
8940 Randers SV

CVR 38649418

Telefon 31320343

Adm. direktør
Lærke Damgaard Nydahl